Proizvodnja alternativnih goriv – RDF, SRF

Doseganje dodane vrednosti s sistemom RDF in SRF

 • Iščete rešitev za mešani komunalni odpadek?
 • Iščete zanesljivega partnerja za izdelavo sistema RDF ali SRF?

Sistem RDF sodi v sklop mehanske obdelave mešanega komunalnega odpadka. Cilj mehanske obdelave mešanega komunalnega odpadka je proizvodnja alternativnega goriva, ki se uporablja kot surovina oz. kot nadomestek klasičnim fosilnim gorivom. Gorivo RDF se uporablja v toplarnah, cementarnah in drugih objektih termične obdelave odpadkov in je danes substitut za klasična fosilna goriva (premog, plin, kurilno olje).

RDF gorivo vsebuje vse vrste materialov, ki imajo visoko kalorično vrednost (papir, plasika, tekstil…).

Sistem RDF je sklop različnih strojev, kar pomeni, da je  aplikacija sestavljena iz več strojev, ki so med seboj povezani v zaključeno celoto. Linija je popolnoma avtomatizirana. V procesu mehanske separacije ločite težke frakcije (kovina, les) od lahke frakcije (materiali, ki imajo kalorično vrednost, papir, plastika, tekstil in ostali odpadki). Kot stranski produkt se izločijo še kovine in nemagnetne kovine.

Sistem SRF sodi v sklop mehanske obdelave industrijskih odpadkov. Cilj mehanske obdelave industrijskih odpadkov je proizvodnja SRF goriva, ki se uporablja kot surovina oz. nadomestek h klasičnim fosilnim gorivom. Gorivo SRFse uporablja v toplarnah, cementarnah in drugih objektih termične obdelave odpadkov.

SRF gorivo vsebuje vse vrste plastičnih materialov razen PVC-ja. Sistem SRF je sklop različnih strojev, kar pomeni, da je aplikacija sestavljena iz več strojev, ki so med seboj povezani v zaključeno celoto. Linija je popolnoma avtomatizirana. V procesu mehanske separacije ločite težke frakcije (kovine, les, kamenje in ostali trdi delci) od lahkih frakcij (plastika, papir, tekstil).

Za koga smo prava izbira?

 • za komunalna podjetja,
 • za cementarne,
 • za zbiralce odpadne embalaže.

Kako sodelujemo z vami?

Pri podjetju Riko Ekos smo specialisti na področju sistemov RDF in SRF, zato vam lahko pripravimo optimalno rešitev glede na vaše potrebe. Najprej z vami temeljito pregledamo in preučimo vaše želje oz. potrebe. Zato od vas potrebujemo naslednje informacije:

 • kakšen je vaš vhodni material,
 • kakšno kvaliteto izhodnega materiala želite imeti.

Na osnovi pridobljenih informacij za vas izdelamo idejno zasnovo, pripravimo ponudbo, ki vsebuje aplikacijo, kjer je navedena rešitev glede na vaše potrebe. V sklopu proizvodnje alternativnih goriv vam nudimo naslednje storitve:

 • načrtovanje linije,
 • proizvodnja,
 • dobava opreme,
 • in šolanje uporabnika.

Zakaj izbrati nas?

Odlično razmerje med kvaliteto in ceno
Težimo k temu, da vam po najugodnejši ceni dobavimo najboljši produkt, ki ga je mogoče dobiti na trgu.

Fleksibilen partner
Sodelujemo s podjetji iz različnih panog in smo izjemno fleksibilni, tako da se prilagodimo vsem vašim željam in potrebam.

Servis in poprodajne storitve
Nudimo vam 24 urni servis za najzahtevnejše aplikacije, kar pomeni, da dobite hiter in kvaliteten servis.

Celovite rešitve
Za vas pripravimo celovito rešitev glede na vaše potrebe, ki vsebuje idejno zasnovo, izvedbo in poprodajne storitve.

Več informacij o balirkah najdete v našem katalogu reciklažne opreme (PDF, 2MB).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemi RDF, SRF

Sistemi RDF, SRF

Sistemi RDF, SRF

RDF, SRF line

Sistemi RDF, SRF

Sistemi RDF, SRF

RDF sytem

RDF Anlage

SRF production

Sistemi RDF, SRF

SRF line

Sistemi RDF, SRF